Over LiliDee

Missie

Mensen die in het moment leven, zijn zich bewust van zichzelf en van hun omgeving. LiliDee brengt mensen samen in het moment om verbondenheid en verwondering te creëren.

Visie

LiliDee heeft voor ogen om unieke belevingen te realiseren voor alle groepen mensen in Nederland om samen memorabele momenten te ervaren. Humor en flow zijn de kernwaarden die bijdragen aan de verbondenheid en verwondering.

Wie ben ik?

Lilian Dirks, 30 jaar en een sociale avonturier en dromer

Vanaf jonge leeftijd speelde ik graag op het schoolplein: het klimrek was een piratenschip, de houtsnippers onder onze voeten waren de kolkende zee. In de wijk was een groot grasveld omringd met stevige klimbomen: in de een vond je de woonkamer, in de ander de keuken. Met gevonden voorwerpen en een flinke dosis fantasie werden de boomhuisjes ingericht tot ware paleisjes. Ook in computergames kon ik me urenlang… niet verliezen, maar juist vinden. Open werelden vol mysterieuze wezens en queesten brachten de avonturier en dromer in me naar boven. Het is daarom logisch dat ik mijn passie heb gevonden in spelbelevingen.

Vroeger was ik naast die dromer en avonturier ook altijd de verbinder, de bemiddelaar, een allemansvriendin. Dat is uitgegroeid tot het volgen van de studie Culturele en Maatschappelijke Vorming op de HAN in Nijmegen. Tijdens de minor Eventmanagement en een geweldige jaarstage als stagemanager en muziekcoach in Queensland, Australië, maakte ik kennis met de eventwereld.

Ik was verwonderd wat zich allemaal achter de schermen afspeelde bij kleine en grote producties. Als stagiaire en vrijwilligster deed ik ervaring op als gastvrouw en assistente in theaterproducties en op evenementen.

Na mijn studie ben ik als activiteitenbegeleider en spelontwerper van escape rooms, groepsspellen en quizzen gaan werken. Daarna kreeg ik een vaste baan als welzijnswerker waarin ik het brede sociale werkveld heb verkend in meerdere functies, van jongerenwerker tot vrijwilligerscoördinator. Uiteraard organiseerde ik enthousiast de personeelsfeestjes en -uitjes.

"Ik was verwonderd wat zich allemaal achter de schermen afspeelde bij kleine en grote producties."

Met LiliDee heb ik de dromer, de avonturier en de sociaal werker in mij gecombineerd. Met mijn actieve bijdragen en creaties breng ik plezier en verwondering. Ik breng positieve verandering en verbinding waar mensen, waaronder ik zelf, nog lang van kunnen genieten.

Liefde voor taal en de digitale reis

Toen ik drie jaar oud was verhuisden we met de familie naar de Verenigde Staten. Door daar bijna dagelijks naar de kinderfilms Gordy en Pocahontas te kijken en samen te spelen met mijn buurmeisjes heb ik de taal geleerd. Vreemd vond ik het toen we drie jaar later weer in Nederland waren en ik erachter kwam dat ik Nederlands sprak met een Amerikaans accent. Ik had een tijd lang het gevoel dat ik achterliep met Nederlands. Wellicht dat ik me daardoor extra heb ingespannen om de grammatica en spelling goed onder de knie te krijgen. Thuis waren we ook veel met taal bezig; schrijven, woordgrappen maken, (voor)lezen. Niet zo gek om met taal aan de slag te gaan. Een van mijn besties introduceerde me tot het vertalen van film- en serieondertiteling.

Wat betreft websites bouwen… In 2019 startte ik mijn eigen onderneming – die later LiliDee ging heten – en ik zocht een kanaal om mensen te informeren over mijn werkzaamheden. Zo ben ik gaan stoeien met WordPress en Elementor. Ik heb veel kijkuren gestoken in tutorials op YouTube en heb zo met vallen en opstaan mijn eigen website gecreëerd.

En daar bleef het niet bij, want een website is dynamisch. Het is nooit af vanwege technische of juridische ontwikkelingen, nieuwe informatie of een vernieuwing in het aanbod of het doel. Ik ben inmiddels drie websites en vele versies verder. Ik bouw nu websites voor anderen die net als ik toen een eerste echte professionele website willen.

Wat Lilian kenmerkt zijn haar creatieve brein, organisatie skills, empathische vermogen en vrolijke energie. Eigenlijk is ze een rond cirkeltje. Ze bezit alle kwaliteiten om iets van A tot Z een succes te maken.

Hannah de Maagt –
Digital Nomad
hannahdemaagt.nl

En daar bleef het niet bij, want een website is dynamisch. Het is nooit af vanwege technische of juridische ontwikkelingen, nieuwe informatie of een vernieuwing in het aanbod of het doel. Ik ben inmiddels drie websites en vele versies verder. Ik bouw nu websites voor anderen die net als ik toen een eerste echte professionele website willen.